ETIKETE I NALJEPNICE

Brendiranjem proizvoda prilagođavamo proizvod identitetu preduzeća i činimo ga prepoznatljivim. Bez obzira da li radite proizvode za sebe ili ih proizvodite za druge kupce prvi dojam proizvoda jako je bitan te govori puno o proizvođaču kao i o kupcu za kojeg je proizvod napravljen. Kvaliteta materijala i izrade je ono što Vaš proizvod izdvaja od konkurencije te budite sigurni da kod brendiranja koristite kvalitetne i trajne naljepnice koje su otporne na sve uslove.

Etiketa danas može biti komad papira, kartona, plastificiranog materijala, metalizirane folije, plastičnog filma, tkanine ili bilo kakvog umjetnog materijala koji se može postaviti na proizvod i pri tome predstavlja njegovu oznaku te sadrži podatke o proizvodu – njegov sadržaj ili sastav, porijeklo, uputstvo, vlasništvo ili odredište. Uz propisane podatke koje etiketa mora sadržavati, ona je i u službi marketinga i promocije proizvoda, jer se dizajnom prilagođava i samom proizvodu koji ju nosi.

Danas etikete nisu samo oznaka proizvoda, već imaju funkciju zaštite od otvaranja ili krivotvorenja. Preko etiketa može se pratiti i transport, logistika i skladištenje, i to ne samo u smislu količine, već i kvaliteta samog proizvoda koja je kasnije bitna kod korištenja istog (npr. etikete na lijekovima, etikete za prehrambene proizvode i slično).

Nudimo Vam naljepnice i etikete u digitalnoj ili offset štampi u zavisnosti od količine i zahtjeva, na samoljepljivom ili običnom papiru, kartonu, PVC foliji, u klasičnoj kolor ili jednobojnoj tehnici.

Etikete i naljepnice  koje mi izradjujemo i za koje Vam možemo ponuditi i usluge dizajna,  mogu biti:

  • Dimenzija-format:  po želji kupca prilagođeno apliciranju na proizvod;
  • Materijal: samoljepivi mat ili sjajni papir, papir, karton, PVC folija, prozirna PVC folija;
  • Štampa: digitalna, offset, eco solvent, sito ili UV štampa;
  • Boja: jednobojno, u više boja ili punom koloru;
  • Rezanje: izrezane na krajnju dimenziju, ricovane, štancane u određenom obliku, bušene,…;
  • Dorada: plastifikacija, zlatorisak, laminacija tečna ili čvrsta…

Etikete_i_naljepnice